1958

In 1958 heeft banketbakker Piet Mastenbroek in zijn woonplaats, Monnickendam, zijn eigen banketbakkerij met winkel geopend.

Zijn vrouw, Griet Mastenbroek, nam het reilen en zeilen in de winkel op zich, terwijl Piet Mastenbroek al het lekkers ambachtelijke maakten in zijn eigen bakkerij.

1989

Eén van de zonen, Gerard, gaf in 1989 aan ook wel de banketbakkers wereld in te willen. Zo gezegd, zo gedaan. Zijn carrière bij de politie gaf hij op en kreeg de ambitie om het bedrijf van zijn ouders over te nemen. Toch heeft hij eerst daarvoor een banketbakkers opleiding moeten volgen en heeft hij een korte tijd bij Errol Trumpie in Amsterdam gewerkt.

1990

In 1990 was Gerard er klaar voor en nam het bedrijf samen met zijn vrouw, Antoinette, over van zijn ouders. Het bedrijf maakte al snel een enorme groei door. Dit resulteerde al snel in het openen van een nieuwe locatie: Edam.

2002

Zeven jaar later werd er een tweede bakkerij geopend in het centrum van Purmerend en kwamen er twee nieuwe winkels bij: Makado centrum en het Willem Eggert centrum. Dit werd overgenomen van de familie Groot. Door de enorme uitbreiding was het efficiënter om de twee banketbakkerijen in Purmerend en Monnickendam samen te voegen tot één grote banketbakkerij.

2003

In 2003 is deze grote banketbakkerij geopend op industrieterrein de Koog in Purmerend.

2015

Op 4 september 2015 hebben we onze vernieuwde winkel in het Eggert centrum heropend. We hebben een geheel nieuw concept gelanceerd van Mastenbroek in het Willem Eggert Centrum, dit zal als voorbeeld dienen voor de andere winkels.

2019

In februari 2019 hebben we ook het Makado centrum aan dit concept toegevoegd.

Piet Mastenbroek heeft tot zijn 86ste nog steeds zijn eigen winkel in Monnickendam opgestart, in alle vroegte de dagverse gevulde koeken en saucijzenbroodjes afgebakken, bestellingen in Monnickendam rond gereden, workshops gegeven en voor het gedetailleerde marsepein werk gezorgd, waaronder bijvoorbeeld de marsepeinen roosjes en aardbeien.

Helaas is hij in 2019, slechts zeven maanden na zijn vrouw, erg onverwachts overleden en missen zijn input, creativiteit, gelach en soms gemopper elke dag. “Wat je in je hart bewaart, raak je nooit meer kwijt”. (-Piet Mastenbroek)

2021

Januari 2021, We did it!

De winkel waar het allemaal begon is verbouwd. Deze winkel in nu ook aan de conceptlijn toegevoegd zoals we die in de winkels in Purmerend al voerde. En wat zijn we trots!

Het hele verbouwingsverhaal staat op ‘Blogs & Video’s‘ geschreven door Antoinette.  Ook is te zien in een video het verloop van voor, tijdens en ná de verbouwing.   

2022

Juni 2022, YES!! Na 27 jaar hebben we in onze winkel in Edam verbouwd!

Alles was gestript, écht alles en binnen 3 weken is er een volledig nieuwe winkel gerealiseerd. Ein-de-lijk ook deze winkel aan de conceptlijn toegevoegd die nu elke winkel uitstraalt. 

 

Wat zijn we TROTS! (en voorlopig uit verbouwd ;-)) 

Het hele verbouwingsverhaal staat op ‘Blogs & Video’s‘ geschreven door Antoinette.

HEDEN

Michelle, de dochter van Gerard en Antoinette zit inmiddels ook al een aantal jaar in het bedrijf. Zal zij de derde generatie zijn en deze banketbakkerstraditie voortzetten?